Kom kachels kijken in ontspannen sfeer, maar bel even vooraf
071-3020311 / 06-46831601
Tips bij het kiezen van een pelletkachel
Uit liefde voor de natuur
CO2-neutraal
Ecologisch verantwoord
Bespaar op uw energiekosten
Pelletkachel Partners » Blog » Pelletkachel installeren

Een pelletkachel installeren is altijd maatwerk. De lengte en diameter van de schoorsteen, de positie van de uitmonding, het type pellets dat u gebruikt: het heeft allemaal invloed op de manier waarop uw pelletkachel geïnstalleerd wordt. Daarom nemen wij bij Pelletkachel Partners graag de tijd voor een goed adviesgesprek in onze showroom. Zo bepalen we wat in uw situatie de beste manier is om uw pelletkachel te monteren. Belangrijk, want alleen als de installatie van uw pelletkachel tot in detail goed uitgevoerd wordt, bent u jarenlang verzekerd van een veilig brandende pelletkachel. 

Het is voor bijna iedereen mogelijk om een pelletkachel te laten installeren.

  • Persoonlijke begeleiding
  • Uitgebreide showroom
  • Van A tot Z geregeld
  • Bijna 30 jaar ervaring

Een pelletkachel installeren is andere koek dan een IKEA-kast monteren. Geen enkele pelletkachel is 'plug and play'. Er moeten bijvoorbeeld altijd variabelen ingesteld worden bij de montage, zoals de hoeveelheid pellets en lucht. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun pelletkachel te laten installeren door de ervaren monteurs van Pelletkachel Partners. Zij vertrekken niet voordat alles naar behoren werkt én u een gedegen uitleg en advies heeft gekregen over de werking en het onderhoud van uw pelletkachel. 

Rookkanaal pelletkachel monteren

Een essentieel onderdeel van het installeren van een pelletkachel is de montage van het rookkanaal. Een pelletkachel heeft net als een houtkachel een schoorsteen nodig waarin continu voldoende trek is. Dat betekent dat de schoorsteen moet uitmonden in een drukneutraal gebied, waar de wind geen invloed uitoefent op de trek. Zo kan de ventilator in de pelletkachel precies doen waar het voor bedoeld is: het regelen van de juiste hoeveelheid lucht voor de verbranding. Soms is een bestaande geïsoleerde schoorsteenbuis beschikbaar voor de afvoer, maar meestal wordt er een nieuwe schooorsteenbuis geplaatst in een bestaand gemetseld kanaal. Het aanbrengen van een flexibele roestvrijstalen schoorsteenbuis is een snelle manier om een technisch goede schoorsteen aan te leggen. Heeft u geen bestaande schoorsteen? Geen probleem. Dan plaatsen wij een geïsoleerde schoorsteenbuis.

Pelletkachel afvoer

De schoorsteen wordt vaak gezien als noodzakelijk kwaad. In plaats daarvan maken mensen liever gebruik van een rookgasuitmonding direct buiten de gevel. Voor pelletkachels is een schoorsteen echter essentieel: simpelweg omdat de wet dat verplicht. Een geveluitmonding voor rookgassen is in Nederland alleen toegestaan voor gasgestookte toestellen met ventilator. Houtgestookte toestellen, zoals pelletkachels, zijn verplicht om bovendaks uit te monden om hinder voor de omgeving te voorkomen. Er is een oplossing: we kunnen de afvoer van een houtgestookt toestel buiten de gevel aanleggen en het kanaal buiten de gevel doortrekken naar boven. Als u ervoor kiest om de schoorsteen via slaapkamers of andere vertrekken naar het dak te laten lopen, dan moet het kanaal na montage altijd voorzien worden van een omtimmering van onbrandbaar materiaal. Veiligheid voorop!

Tips voor veilige installatie van uw pelletkachel

Bij het installeren van uw pelletkachel en de schoorsteen zet Pelletkachel Partners altijd veiligheid voorop. Daarom vragen we u vóór het plaatsen van een nieuwe voering in een bestaande schoorsteen om de schoorsteen te laten vegen door een schoorsteenveger. Ook is het belangrijk om na ieder stookseizoen de schoorsteen en de pelletkachel volledig te laten reinigen. Al bij de installatie van de pelletkachel en de montage van de schoorsteen houdt Pelletkachel Partners daar rekening mee: onze monteurs zorgen er altijd voor dat het jaarlijkse onderhoud eenvoudig uitgevoerd kan worden.

Heeft u vragen over het installeren van uw pelletkachel en de montage van de schoorsteen? Neemt gerust contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom. Wij vertellen u er graag meer over.

Keuzehulp

Vind snel de juiste pelletkachel dankzij onze online keuzehulp. Kies welke ruimte of ruimtes de kachel moet verwarmen en aan welke voorwaarden uw kachel moet voldoen.

Start de configurator

Contact

Pelletkachel Partners
Hoogmadeseweg 2
2375 AT Rijpwetering

071-3020311
06-46831601

info@pelletkachelpartners.nl