Wilt u kachels kijken in ontspannen sfeer, Onze showroom is geopend vrijdag en zaterdag op afspraak!
071-3020311 / 06-46831601
Tips bij het kiezen van een pelletkachel
Uit respect voor de natuur
CO2-neutraal
Ecologisch verantwoord
Bespaar op uw energiekosten
Pelletkachel Partners » Blog » 5 tips bij de aanschaf van een pelletkachel

5 Tips bij de aanschaf van een pelletkachel.

Veel klanten weten niet waar te beginnen bij de aanschaf van een pelletkachel, deze 5 tips helpen u op weg om een juiste keuze te maken.

  • Persoonlijke begeleiding
  • Uitgebreide showroom
  • Van A tot Z geregeld
  • Bijna 30 jaar ervaring

5 tips bij het kopen van een pelletkachel

 

1) Kies de pelletkachel met de juiste capaciteit

Laat u uitgebreid voorlichten door een deskundig iemand zodat u de juiste pelletkachel kiest voor de situatie waarvoor deze is bedoeld.

De meeste geinstalleerde pelletkachels in Nederland hebben een overschot aan vermogen beschikbaar, de huizen in Nederland zijn sterk geisoleerd, terwijl de woonkamers gemiddeld kleiner zijn dan de woonkamers in bijvoorbeeld Italie, Duitsland en Frankrijk

 

2) Schoorsteen uitmonding in het juiste drukgebied

Zorg dat de rookgas (schoorsteen) uitmonding hoog genoeg op het dak zit, een te lage rookgas afvoer kan tot gevolg hebben dat de wind invloed heeft op de trek in de schoorsteen.

In sommige gevallen kan er zelfs sprake zijn van terugslag in de schoorsteen, waardoor u rook in de woonkamer kunt krijgen.

 

3) Diameter rookgas kanaal

De diameter van de rookgasafvoer wordt vaak te klein gekozen om de prijs laag te houden. De rookgas ventilator heeft dan meer moeite om de rookgassen af te voeren met meer geluid tot gevolg

 

4) Koop je pelletkachel bij een dealer in de buurt

Koopt u een pelletkachel van een dealer van ver dan komt de dealer wel om de kachel te installeren maar als u garantie claimt of belt voor onderhoud wordt er vaak gezegd dat zij geen onderhoud doen.

De werkelijke reden is dan dat er niet voldoende verdiensten zijn om 1,5 uur onderhoud bij u te verrichten terwijl er 2 uur reistijd tegenover staat

 

5) Kies een kachel met ingebouwde temperatuur regeling

Er zijn goedkope pelletkachels op de markt die geen temperatuur regeling hebben wat uiteindelijk heel vervelend kan uitpakken bij een avondje stoken.

Ipv dat de pelletkachel automatisch zijn werk doet moet u dan de kachel uitschakelen als het te warm dreigt te worden

Keuzehulp

Vind snel de juiste pelletkachel dankzij onze online keuzehulp. Kies welke ruimte of ruimtes de kachel moet verwarmen en aan welke voorwaarden uw kachel moet voldoen.

Start de configurator

Contact

Pelletkachel Partners
Hoogmadeseweg 2
2375 AT Rijpwetering

071-3020311
06-46831601

info@pelletkachelpartners.nl