Kom kachels kijken in ontspannen sfeer, maar bel even vooraf
071-3020311 / 06-46831601
Uit liefde voor de natuur
CO2-neutraal
Ecologisch verantwoord
Bespaar op uw energiekosten
Pelletkachel Partners » Zonneboiler

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een boiler waarin water wordt opgewarmd door de zon middels een collector op het dak van uw woning. De boiler is via een buizensysteem verbonden met de collector. De straling van het zichtbare licht van de zon wordt door de zonnecollector direct omgezet in warmte. Indien de temperatuur van de collector op het dak hoger is dan de temperatuur in de boiler, schakelt de circulatiepomp in en wordt het opgewarmde water naar de boiler getransporteerd.

  • Persoonlijke begeleiding
  • Uitgebreide showroom
  • Van A tot Z geregeld
  • Bijna 30 jaar ervaring

Ondersteuning verwarming

De meeste zonneboilers in Nederland zijn uitsluitend uitgerust ter ondersteuning van de warmwaterproductie. Een zonneboiler heeft altijd een naverwarmer nodig, aangezien er in Nederland veel dagen zijn waarop de zon onvoldoende kracht heeft om het water te verwarmen. Dit geldt voornamelijk voor de wintermaanden.

Heatpipe collectoren

Dankzij heatpipe collectoren worden zelfs op zonnige dagen in de winter nog acceptabele temperaturen gehaald. Met een groter voorraadvat en een pelletkachel-cv als naverwarming heeft u een compleet duurzaam centraal verwarmingssysteem met de zonneboiler als hart.

Kan ik gebruikmaken van een zonneboiler?

Heeft u een dak op het zuiden zonder beschaduwing van bomen of gebouwen? Dan loont het om een zonneboiler aan te schaffen. Pelletkachel Partners levert zonneboilersystemen met heatpipes van de Duitse leverancier OEG. Deze zijn opgenomen in de lijst van de Investeringssubsidie duurzame energie, wat betekent dat het financieel extra aantrekkelijk is om te investeren in de gratis warmte van de zon. De systemen zijn leverbaar met boilers van 100 tot 1000 liter, waarbij voor elke 100 liter 10 heatpipes benodigd zijn.

Meer informatie

Wilt u meer weten van onze heatpipe zonnecollectoren en boilervaten, al dan niet in combinatie met een pelletgestookte naverwarming? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte via info@pelletkachelpartners.nl of 071-3020311.