Kachels kijken in ontspannen sfeer, bel ons voor een afspraak!
071-3020311 / 06-46831601
Tips bij het kiezen van een pelletkachel
Uit respect voor de natuur
CO2-neutraal
Ecologisch verantwoord
Bespaar op uw energiekosten
Pelletkachel Partners » Blog » Gasloos verwarmen? Gasvrij wonen met een pelletkachel

Gasloos verwarmen is de toekomst. In 2050 moet iedereen in Nederland van het gas af zijn, en moet u uw woning dus verwarmen zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. Hoe? Met een pelletkachel bijvoorbeeld. Pellets bestaan puur uit hout en zijn dus prima geschikt als hernieuwbare verwarmingsbron. Voor veel mensen is het dichtdraaien van de gaskraan dan ook een belangrijke reden om een bezoek aan onze showroom te brengen. Op deze pagina leggen we uit hoe u eenvoudig gasloos kunt wonen met pelletkachels.

Ook u kunt uw woning klimaatneutraal verwarmen door middel van het stoken van pellets.

  • Persoonlijke begeleiding
  • Uitgebreide showroom
  • Van A tot Z geregeld
  • Bijna 30 jaar ervaring

Bovenverdieping verwarmen zonder cv

95% van de Nederlandse huishoudens verwarmt de bovenverdieping nauwelijks, hooguit de badkamer. Verwarmt u de benedenverdieping met een pelletkachel, dan hoeft u dus verder alleen nog te zorgen voor verwarming van de badkamer en het warmwater. Dat lost u eenvoudig op met een elektrische radiator en een elektrische boiler. De stroom hiervoor kunt u zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Met deze eenvoudige maatregelen zet u de cv-installatie slim buitenspel.

Pelletkachel met cv-aansluiting

Wilt u toch meer vertrekken verwarmen op de bovenverdieping? Dan kiest u voor een pelletkachel met cv-aansluiting. In dat geval zet u minimaal vier tot vijf radiatoren standaard open. Dat is nodig om de cv-pelletkachel goed te laten functioneren. Als u vloerverwarming heeft in plaats van radiatoren, dan lost u dat op met een buffervat. Voordeel van een buffervat: u kunt het vat gebruiken om warmwater te bereiden.

Pelletkachel als aanvulling op warmtepomp

Een warmtepomp is een goede optie voor het gasloos verwarmen van een goed geïsoleerd huis. Er is wel een klein addertje onder het gras: als het kouder is dan -5ºC, heeft een warmtepomp het minste rendement. En juist als het zo koud is, heeft u de warmte het hardste nodig. Dan is een simpele luchtpelletkachel een welkome aanvulling op de warmtepomp. Met een pelletkachel als aanvulling op de warmtepomp zit u er het hele jaar warmpjes bij.

Pelletkachel bij redelijk geïsoleerd huis

Als uw huis redelijk geïsoleerd is, volgens de standaard uit 1980, dan is uw woning niet geschikt voor verwarming met een warmtepomp. Voordat u een warmtepomp kunt installeren, moet u de isolatie van uw woning minimaal naar het niveau van 2010 brengen. Daarnaast moet u lagetemperatuurverwarming (vloerverwarming) installeren. Pas als dit gerealiseerd is, is een warmtepomp een optie. Een dure aangelegenheid: onze inschatting is dat de aanpassingen en installatie ongeveer €35.000,- a €45.000,- gaan kosten. Een pelletkachel als alternatief voor het gasloos verwarmen van een redelijk geïsoleerd huis is dan veel goedkoper.

Gasloos verwarmen in slecht geisoleerd huis

Is uw huis slecht geïsoleerd? Dan hoeft u niet na te denken over een warmtepomp. In uw situatie is een pelletkachel een goede oplossing om toch gasvrij te verwarmen. Wij hebben talloze klanten in buitengebieden die pellets verstoken als alternatief voor aardgas of propaan.

Van het gas af, maar hoe?

Of uw huis nu goed, redelijk of slecht geïsoleerd is: een pelletkachel en zelfopgewekte energie zijn de oplossingen voor gasloos wonen in bestaande bouw. Leuke bijkomstigheid: een pelletkachel is in veel gevallen ook nog eens de goedkoopste oplossing voor aardgasvrij verwarmen.

Wilt u meer weten over gasloos verwarmen met een pelletkachel? Neem dan contact met ons op; wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Uw gegevens

Uw woning

Uw Verbruik

Uw omstandigheden

Mogelijkheden

Opties


Keuzehulp

Vind snel de juiste pelletkachel dankzij onze online keuzehulp. Kies welke ruimte of ruimtes de kachel moet verwarmen en aan welke voorwaarden uw kachel moet voldoen.

Start de configurator

Contact

Pelletkachel Partners
Hoogmadeseweg 2
2375 AT Rijpwetering

071-3020311
06-46831601

info@pelletkachelpartners.nl