Kom kachels kijken in ontspannen sfeer, maar bel even vooraf
071-3020311 / 06-46831601
Tips bij het kiezen van een pelletkachel
Uit liefde voor de natuur
CO2-neutraal
Ecologisch verantwoord
Bespaar op uw energiekosten
Pelletkachel Partners » Blog » Onderhoud pelletkachel

Deskundig onderhoud is van groot belang voor een goede werking en veilig gebruik van uw pelletkachel. Wij vertellen u graag waar u aan moet denken en hoe u het onderhoud het beste kunt (laten) uitvoeren.

  • Persoonlijke begeleiding
  • Uitgebreide showroom
  • Van A tot Z geregeld
  • Bijna 30 jaar ervaring

Dagelijks/wekelijks onderhoud

Het onderhoud van uw pelletkachel is nodig, maar over het algemeen is het grootste gedeelte eenvoudig zelf te doen. Zorg er in ieder geval voor dat u bij veelvuldig gebruik de asresten uitzuigt, de ruit reinigt met schoon water en tot slot het branderbakje en de aslade van de pelletkachel leegt. Het is aan te raden deze onderhoudswerkzaamheden minimaal twee keer per week uit te voeren. 

Maandelijks onderhoud

Bij veelvuldig gebruik van uw pelletkachel is het aan te raden om maandelijks, of elke 2-3 maanden, het pelletreservoir en het luchttoevoerkanaal schoon te maken en de keerplaat te reinigen.

Jaarlijks onderhoud

Een jaarlijkse, grote onderhoudsbeurt van de pelletkachel is van groot belang. De kachel dient hierbij volledig gedemonteerd te worden. Tot de werkzaamheden behoren onder andere het reinigen van de rookgasgangen en het controleren van de afdichtingen en onderdelen. Het jaarlijks onderhoud is best een ingrijpende en ingewikkelde klus en kunt u het beste overlaten aan een specialist. Een grondige onderhoudsbeurt kost een professionele monteur ongeveer 1,5 uur tijd.

Periode onderhoud

Welke kachel u ook heeft, een grote onderhoudsbeurt is minimaal ééns per jaar nodig. Het is raadzaam om dit in het voorjaar of in de zomermaanden te (laten) doen, zodat u er tijdens de winter weer warmpjes bij zit. Handig: veel pelletkachels geven zelf aan wanneer het tijd is voor het jaarlijks onderhoud. Eventueel kunt u ook zelf de stookurenteller raadplegen. Wanneer u bij ons een onderhoudscontract afsluit, wordt u tijdig herrinerd aan de jaarlijkse schoonmaak.

Aandachtspunten onderhoud Pelletkachel

Gaat u zelf met het onderhoud van uw pelletkachel aan de slag? Neem dan in ieder geval onderstaande punten in acht.

  • Wacht niet met onderhoud tot uw kachel minder gaat branden.
  • Zorg bij onderhoud altijd dat de pelletkachel uit staat en volledig is afgekoeld.
  • Gebruik bij het reinigen van uw pelletkachel nooit (chemische) schoonmaakmiddelen. 
  • Twijfelt u over de wijze van reiniging van bepaalde onderdelen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Dankzij goed onderhoud heeft u jarenlang plezier van uw pelletkachel. Het onderhoud van een pelletkachel verschilt echter per model en is afhankelijk van de soort pellets en het aantal branduren. Heeft u vragen, wilt u advies of een afspraak inplannen voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt? Neem contact met ons op via 071-3020311 of stuur een e-mail.

Keuzehulp

Vind snel de juiste pelletkachel dankzij onze online keuzehulp. Kies welke ruimte of ruimtes de kachel moet verwarmen en aan welke voorwaarden uw kachel moet voldoen.

Start de configurator

Contact

Pelletkachel Partners
Hoogmadeseweg 2
2375 AT Rijpwetering

071-3020311
06-46831601

info@pelletkachelpartners.nl